Феноменален успех за Всичко, навсякъде, наведнъж“ на 95-ите награди Оскар“. Нестандартният филм

...
Феноменален успех за Всичко, навсякъде, наведнъж“ на 95-ите награди Оскар“. Нестандартният филм
Коментари Харесай

Азиатка с Оскар за първи път

Феноменален триумф за  „ Всичко, на всички места, едновременно “  на 95-ите награди „ Оскар “. Нестандартният филм сграбчи седем статуетки, в това число най-престижната за най-хубав филм на годината.

Ексцентричната научно-фантастична комедийна драма за собственичка на пералня, която се бори със суперзлодей в паралелни вселени, оправда прогнозите и стана най-хубав филм точно тъй като е доста друг.

Мишел Йео взе „ Оскар “ за най-хубава основна женска роля за осъществяването си във кино лентата и стана първата азиатска актриса с оценката. 60-годишната Йео акцентира:

„ Мечтите се сбъдват. И, дами, не позволявайте да ви споделят, че към този момент не сте в разцвета си! “

Режисьорското дуо Даниел Куан и Даниел Шайнерт също победиха с наградата. Лентата сграбчи и статуетка за най-хубав автентичен сюжет.

„ Режисьорът е нищо без необикновен актьорски състав и екип. Ако филмът ни е популярен и талантлив, то е тъй като те имат талант и великолепие в душите и сърцата си и са ги вложили в лентата ни. Щом започнахме да изследваме по-задълбочено мултивселената, осъзнахме, че тя е ужасна за показване в изложение или филм, тъй като концепцията за безкрайните благоприятни условия обезсмисля сюжета. Стори ни се по едно и също време занимателно и необичайно и се запитахме можем ли да създадем филм, който слага без заобикалки този проблем “, споделиха режисьорите на огромния победител на тазгодишните награди.
 Мишел Йео/ЕПА/БГНЕС
Мишел Йео/ЕПА/БГНЕС
Къ Хуей Куан стана най-хубав артист в поддържаща роля, а  Джейми Лий Къртис взе първия „ Оскар “ в кариерата си в дамския еквивалент на премията още веднъж за осъществяванията си във „ Всичко, на всички места, едновременно “.
 Джейми Лий Къртис/ЕПА/БГНЕС
Джейми Лий Къртис/ЕПА/БГНЕС
Завърналият се след 12 годишна пауза Брендън Фрейзър получи премията за най-хубав артист в основна мъжка роля за „ Кит “. Драмата беше отличена и за най-хубав грим.
 Брендан Фрейзър/ЕПА/БГНЕС
Брендан Фрейзър/ЕПА/БГНЕС
„ Това е най-изискващият филм, в който съм играл. За мен Чарли е най-големият воин, в който имах шанса да се превъплътя. Има извънреден кураж да се отбрани и да види положителното у другите. Надявам се филмът да промени мнението на хората “, разяснява артистът.

Военната драма  „ На Западния фронт нищо ново “  по едноименния разказ на Ерих Мария Ремарк, завоюва статуетки за най-хубава кинематография, най-хубав задграничен филм и най-хубав саундтрак.

Филмът  „ Навални “  – за опита за отравяне и последвалия арест на рецензия на Кремъл Алексей Навални, в чието основаване взе участие българският проверяващ публицист Христо Грозев – е спечелилият в категорията за документален пълнометражен филм.

Българско присъединяване има в екипа на индийския филм  „ Да танцуваме “ , отличен с премия за най-хубава ария. Тодор Лазаров, с изключение на в основаването на творбата, е съдействал и за фотоси в България.

„ Аватар: Природата на водата “  очаквано завоюва в категорията на най-хубави образни резултати.

Водещ на шоуто за трети път беше комикът Джими Кимъл, а измежду най-коментираните въпроси бе промяната на обичайния червен килим с подобен в цвят шампанско, което се случва за първи път от 62 години.
 Водещият на церемонията Джими Кимъл/Ройтерс
Водещият на церемонията Джими Кимъл/Ройтерс Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР